SINGURATATEA CONDAMNATULUI LA MOARTE

Pastor-Ted-Wilson-arrives-at-Kololo.-Courtesy-Photo

Sesiunea de toamnä a Conferintei Generale AZS din 2017, a arätat cä fisura existentä de multi ani între diversele diviziuni si conducerea centralä asupra chestiunii spinoase si nebiblice a hirotonirii femeii, s-a transformat într-o präpastie imensä peste care este imposibil de construit o punte care oricât de subredä ar fi, sä pästreze unitatea bisericii.
În spatele aparentei opulente (covor rosu, gärzi de corp, fanfarä, elicopter etc) Ted Wilson a fracasat lamentabil în timpul mandatului säu, istoria adventismului condamnându-l la moarte si uitare pentru multele neajunsuri pe care le-a adus Bisericii.

Sub obläduirea si influenta lui Ellen G. White, prima pastorä din Biserica Adventistä Sarah Hallock Lindsay primea în anul 1869, la o reuniune celebratä într-un câmp misionar din Pennsylvania (SUA), licenta pentru exercitarea pastoratiei fiind plätitä pentru aceasta. Chiar Ellen G. White, si-a dirijat zecimea pentru sustinerea „lucrärii” pastorei în ciuda principiilor sotului ei James, care considera cä pastorii trebuiau sä se sustinä singuri potrivit rânduielii Apostolului Pavel. În anul 1889, Conferinta Generalä acorda acelasi privilegiu lui Ellen G. White. Aceastä calitate si-a mentinut-o pânä la moarte fiind astäzi chestionatä teologic pentru faptul cä a fost unica persoanä inspiratä care a pretins bani pentru serviciile ei.
Acest fenomen straniu si eretic, a pätruns în Bisericä o datä cu aparitia miscärii feministe, care asa cum stim a fost inventat de cätre iezuiti ca o metodä de-a crea disensiuni în societate si de-a exercita mai eficient controlul asupra segmentelor elitiste. Ei au stiut foarte bine sä manipuleze agresivitate, spiritul intrigant si falsa emancipare a unui sector destul de numeros al societätii, acela al lesbienelor si sä- l dirijeze cu eficientä înspre bisericile protestante fäcând o bresä si în structura biblicä a pricipiilor Bisericii Adventiste. Originea feminismului este luciferian si se remonteazä în Eden, asa cum aräta Apostolul Pavel. Spiritul de imitatie a prevalat asupra teologicului si pactul diavolul a fost fäcut. De atunci, Biserica a suferit aceastä cangrenä în corpul säu care i-a vläguit sänätatea timp de 150 de ani. Astäzi datoritä acestei boli infectioase, adventismul a intrat în moarte clinicä. Funeralul este preväzut pentru apropiatul scrutin.

MaudSisleyBoyd-NellieDruillard-MinervaJaneChapman3

Trei dintre feministele Bisericii Adventiste, contemporane cu Ellen G. White, care au primit licentä pentru a predica, împotriva celor pretinse de Apostolul Pavel pentru Biserica lui Hristos. Ellen G. White a militat activ pentru sustinerea femeilor în pastoratie. Se apreciazä cä a intervenit personal pentru admiterea unor 60 de femei în lucrarea misionarä a timpului.

Organigrama Bisericii primare, asa cum a fost rânduitä de cätre Apostolul Pavel îl aseza pe pastor în interiorul structurii însä nu-i oferea capacitatea liderärii organizatiei. Aceastä îndatorire revenea prezbiterului. Pavel însusi afirma despre el cä era un prezbiter iar toti apostolii au fost laici. Teocratia coruptä a esuat lamentabil si crudul säu esec s-a numit rästignirea Domnului. Apostolul Pavel stia cä o castä preoteascä în fruntea Bisericii lui Hristos, avea sä culmineze cu alt esec si de aceea a militat pentru laicizarea structurilor. Când Miscarea Adventä s-a transformat în structurä teocraticä s-a scris si condamnarea la moarte a Bisericii. Astäzi träim timpuri funebre si färä echivoc decesul definitiv este aproape. Domnul ne face cunoscut necrologul Säu pentru Bisericä în Apocalipsa 3,14:18. Oricât s-ar strädui în sesiuni de toamnä Conferinta Generalä, nu poate corecta sentinta definitivä pe care Cerul a dat-o împotriva noasträ. Iarna credintei ne bate la usi!
Casta preoteascä si-a creat propriul model de sustinere, acela al zecimii. Apostolul Pavel recomanda ca împärtirea Cuvântului sä se facä prin proprie sustinere si doar în cazul misionarismului sä se facä prin intermediul unei sustineri comune. Un pastor plätit, face voia celui care îl pläteste si ca dovadä astäzi ne confruntäm cu o cenzurä acoperitä în care vorbitorul trebuie sä urmeze un ghid de predici inventat mai „sus”. Sistemul zecimii si casta preoteascä sunt combinatii letale, generatoare de coruptie, polemicä si läcomie.
Puterea financiarä extraordinarä pe care diviziuni nord-americane, trans-europene si altele din sudul Pacificului, o au în interiorul sistemului financiar adventist si care sunt adepte ale hirotonirii femeii, vor determina näruirea unitätii Bisericii. Feminismul luciferian tolerat, ba chiar sustinut în Bisericä si-a îndeplinit menirea!
Ted Wilson sustine conservarea modelului traditional. De ce, o face? Pentru cä restul diviziunilor sunt mai numeroase. Sade între douä luntre. Pe o parte, fascinatia banilor care „vin” de la uniunile bogate si feministe, pe de altä parte mirajul voturilor care „vin” de la säracii traditionalisti. Aceasta este o dilemä care-i genereazä singurätate!
Am afirmat anterior cä funeralul Bisericii este preväzut pentru urmätoarele alegeri când puterea corupätoare a banilor, va gâdili constiintele särace ale unor delegati si va determina o loviturä sub centurä care înseamnä o …p r e s e d i n t ä pentru Conferinta Generalä! Dar ce mai conteazä?

Sabadell – Barcelona
25/08/2018

Autor: Sorin Bubau

Pescar și pescar de oameni pentru Patria de Sus, scriitor, poet și eseist religios, teolog autodidact, deconspirator a lucrării celui rău, luptător cu mine însumi, îndatorat cu Isus Hristos.

Lasă un comentariu