FLECARUL SI CUIBUL SAU DE CUCI (1)

Cel ce construieste minciuna îl are arhitect pe însusi satana. Iar cel care cauta sa însele prin asta, nu face decât sa arate lumii adevaratul chip al acestuia.
În aceasta lume totul este o minciuna îmi spunea nepotica mea. Daca la ai ei cinci anisori a descoperit o astfel de tragedie, noi, cei deja încaruntiti de vreme ar trebui sa ne dam seama de adevarata dimensiune a acestui viciu în vietile noastre.
Mintim în orice ipostaza. Când vorbim, când tacem, când dormim, râdem ori plângem… Neadevarul este prezent în fiecare fibra a trupului, îl cultivam si îl aratam cu mândrie celor din jurul nostru. Înselaciunea o respiram, o mâncam, o ascultam, o mirosim si o simtim în viata sociala, ori virtuala, în familie, în stiri, în organizatii lumesti si în biserici, indiferent de numele lor.
Nu exista om care a trait pe pamântul acesta care sa nu fi mintit, în afara de Omul Nepereche, Isus Hristos! Cine spune ca nu este asa, ori se lauda, ori… minte!
Mai daunazi am ascultat o prelegere numita „Ellen White si functia ei profetica”, sustinuta de un anume profesor, Aron Moldovan despre care clipul video spune ca este responsabil cu „Spiritul Profetic” la Uniunea de Conferinte AZS.
N-am înteles prea bine ce fel de profesor este domnia sa, dar dupa modul steril de exprimare, cu greseli de conjugare si rele acorduri, înclin sa cred ca ar avea o diploma în lucru manual, ori pregatire fizica. Cer scuze celor care s-ar simti lezati în vreun fel, dar n-am vrut sa par needucat în adresarea mea.
Fiind zisul profesor, înca un Haplea-n chiloti, bine traitor din cei doi banuti ai vaduvei, nu putea vorbi altfel decât sa-si sustina trândavia postului caldut prin toate mijloacele, indiferent daca aceste frizeaza ridicolul si infantilismul, pentru a nu spune cuvinte mai dure.
As indrazni sa spun ca parul carunt nu este întotdeauna evidenta exterioara a întelepciunii, dar minciuna pura si dura în gura unui om cu vârsta sa face sa para un colier de aur la gâtul unui magar bolnav de rapciuga!
Dizertatia profesorului, în videoclipul întâlnit pe una dintre retelele sociale sub numele dânsului, începe cu o afirmatie aproape socanta: numita profeta a cultului AZS, în timpul viziunilor „nu respira deloc” iar timpul de transa (termen care nu-i facea placere profesorului!) dura chiar si patru ore… Aceasta forma supranaturala de existenta, l-a determinat pe Aron Moldovan sa creada în divinitatea inspiratiei. Urmeaza apoi, descrierea exhaustiva a unui fenomen pe care stiinta medicala îl numeste catalepsie.
Aceasta este o afectiune repetitiva a sistemului nervos caracterizata prin pierderea momentana a mobilitatii (voluntara sau involuntara) si a sensibilitatii corpului. Simptomele, potrivit Wikipedia, includ: corp rigid, membrele rigide, lipsa raspunsului la stimulii vizuali si tactil, pierderea controlului muscular, încetinirea functiilor fiziologice (respiratie, digestie, bataile inimii etc). Persoana se gaseste fara semne vitale si pare moarta.
Nu pare sa fie o boala în sine, ci mai degraba un simptom asociat cu schizofrenia si alte psihoze grave sau cu epilepsia si boala Parkinson. S-au citat cazuri când datorita unui soc, a unui traumatism, bolnavul a dezvoltat o astfel de afectiune.

Catalepsia - Wikipedia, la enciclopedia libre

Catalepsia sugerata este acea stare pe care bolnavul o adopta dupa ce a fost capacitat de catre cel (cei) care sunt sau fac parte din cercul intim, ori este inspirata de imagini, trairi si iluzii recente. Acest fenomen este de cele mai multe ori de natura mistica, și poate fi generat de lecturi religioase, vizionarea de fotografii, tablouri, gravuri pe aceeasi tema. Postura adoptata e una de adulatie extrema, expresia fetei e de adânca fericire, de extaz. Relatarile ulterioare ale bolnavului sunt de natura fantezista, amanuntite si credibile pentru grupuri convise de religiozitatea trairilor.

Profesorul Aron Moldovan si-ar baga mâna în foc (oare?) ca si sabinul Mucius Scaevola, pentru veridicitatea faptelor cu care încearca sa-si convinga auditoriul. Uita însa, cu buna stiinta si aceasta tot minciuna este, sa ne spuna care dintre prorocii Scripturii au primit mesajele divine în fata nenumaratilor martori, asa cum afirma ca „profeta” de serviciu le-ar fi primit si cum aceste mesaje venite de la Dumnezeu, azi erau bune, dar mâine caducau!?. Aici ramâne edificativa chestiunea zecimii, inventata de catre Duddley Marvin Canreight si însusita mai târziu de catre „profeta” prin viziune cataleptica. Stim din lectura Bibliei, ca fenomenul adevaratelor viziuni divine era un act strict intim, secret putem spune, de cele mai multe ori nocturn, ori în locuri izolate. Nu avem nici o informatie scripturistica despre starea cataleptica în care s-ar fi aflat prorocii atunci când Dumnezeu le vorbea, ba din contra! Întâlnirea Domnului cu Saul pe drumul catre Damasc nu intra în categoria viziunilor profetice.
De asemenea, stim cu certitudine, ca oamenii Domnului au fost sanatosi si cu o înfatisare fizica excelenta. Avraam, Moise, Iosua, David, Ilie, Daniel, evanghelistii, Pavel sau Ioan, pentru a pomeni doar câtiva dintre marii barbati ai credintei, au fost oameni cu o înfatisare deosebita, frumosi fizic si fara nici o meteahna. 
Oricâte retusuri ar face adulatorii, fotografiilor „vizionarei”, tot o femeie urâta ramâne, cu o privire care nu inspira evlavie sau bunatate, nici încredere ori empatie, fiind o bolnava pâna la sfârsitul vietii.

Profesorul Moldovan vrea sa ne convinga de un fapt irefutabil si anume ca scrierile „profetei” ar fi hristocentrice. Scriptura afirma ca si dracii cred în Isus Hristos si ca se înfioara de teama. Cu alte cuvinte împotrivitorul lui Dumnezeu, satan îsi tese întreaga conspiratie în jurul figurii Domnului si tot raul pe care-l face îl are pe El în centru . Totul este îndreptat spre sabotarea figurii Printului Vietii, întratât încât el însusi se face un înger de lumina pentru imitarea marelui eveniment al Revenirii si înselarii tuturor celor care nu-si ancoreaza credinta doar în scrierile sfinte! Toți cei care credem in Poruncile Tatălui și pastram in noi credința Fiului avem pe Hristos in centrul vieții, deci argumentul profesorului, in acest caz este fără noima.

Mai înainte, flecareala devine obositoare prin faptul ca vrea sa-i construiasca „vizionarei” de carton, un cuib sub care marturia Scripturii sa nu-i înmoaie aripile de neadevar si sa-i dovedeasca goliciunea, sărăcia, ticalosia si nenorocirea scrierilor. Oricât de stufoase ar fi si oricâta serpuire ar face printre textele biblice, Dumnezeu tot îi arata urâciunea, desi se ascunde ca si diavolul în spatele unei palide lumini.
Numai sa ne aducem aminte despre elucubratia „amalgamarii speciilor” si nasterea de descendenti în civilizatia antediluviana, nebunie care contrazice Scriptura în mod grosolan, neobrazat și pe care o găsim “vizionata” in cartea Patriarhi și Profeți. În Geneza 1, Cuvântul afirma în mod repetat, accentuat, ca toate vietuitoarele au fost facute dupa soiul lor si ca astfel create ele au fost bune. Dupa „soiul lor”, autorul vrea sa spuna ca fiecare avea un propriu cod genetic, inalterabil si fiind „bune”, ca nu mai exista nicio posibilitate de transformare.
Blestemul „viziunii” amalgamarii, a amestecului speciilor s-a întins pâna în sfera ridicolului si am putea spune astazi a penalului, când unul dintre stâlpii bisericii, Uriah Smith a ajuns sa afirme ca bosimanii, popor traitori în tinuturile inospitaliere ale desertului Kalahari sunt descendentii încrucișării africanilor cu maimutele! Mai aflam din numita lucrare ca Noe a primit porunca divina ca aceste creaturi sa nu fie luate in Arca și salvate, ci sa piară. Nu comentez o astfel de enormitate. E o blasfemie!Medicul adventist Molleurus Couperus, profesor de dermatologie la spitalul Loma Linda (California, USA), a scris si publicat în 1985, un articol intitulat „Importanta ranii capatate la cap de catre Ellen G. White” in care comentează:
„În lumina neurobiologiei actuale putem afirma cu un înalt grad de probabilitate ca viziunile Elenei White sunt rezultatul unei activitati electrice anormale în cerebrul sau. Din nenorocire pentru vietile lor, unii ignora adevarul stiintific, iar altii prefera sa-l ascunda ghidati de interesele lor meschine.”

Profesorul Moldovan ignora acest adevar stiintific, protejându-si prin minciuna postul de carturar, facut astfel la apelul de seara al Uniunii.
Ajuns la minutul patru si jumatate al alocutiunii sale, flecareala atinge paroxismul îndoielii când vorbeste despre „caracterul exemplar” al „vizionarei”.
Am dedicat anterior, articole despre uciderea din culpa a multor misionari de care se face vinovata „profeta” prin interzicerea folosirii chininei, fie profilactic, fie curativ si nu mai insist asupra temei. Seria de articole se numeste „Mintind în numele lui Dumnezeu”.
Acum, l-as întreba pe profesorul flecar, ce „caracter exemplar” poate avea o persoana vinovata de ucidere? A interzis consumul chininei doar pentru ca se numea pe atunci „scortisoara iezuita” despre care afirma ca i s-ar fi „aratat” ca fiind o nascocire a satanei. Oare diavolul a facut scoarta copacului, ori Dumnezeu? Raspunde, profesore!
Nu prea departe, Aron Moldovan face referire la viata modesta pe care o duceau sotii White, la greutatile pe care le-au întâmpinat de-a lungul timpului. Aproape ca-ti dau lacrimile de mila lor! Nu intru în detaliile acestei minciuni. Pe când ei se plimbau cu automobilul prin statul Michigan și America la conferințe, „profeta” viziona imensul prejudiciu pe care costisitoarea (pe atunci!) bicicleta o producea asupra sanatatii adventistilor! Si aceasta doar ca sa nu scada fluxul zecimii care începuse sa le umple buzunarele. Nu se numeste asta ipocrizie, profesore?
Apoi, într-un moment scapat de sinceritate profesorul Stie Prostii, ne da sa cunoastem ca în momentul în care familia White si-a dat seama de veleitatile „profetice” ale Elenei si au început sa-si vânda „comorile literare”, viata lor s-a schimbat radical.
Acum, sa luam de buna inventia smechereasca a „darului profetic” spune-ne si noua, profesore, cu exemple din Scriptura, când anume au facut negot prorocii, cu viitorul facut cunoscut de catre Dumnezeu? Ellen si James White au facut avere. Asta nu ne-o poti nega! Si fac în continuare, urmasii lor prin intermediul Fundatiei White!
Lovitura in cap cu o piatra pe care a primit-o în adolescenta si care i-a cauzat un soc asemanator cu coma a determinat o atingere a lobului temporal. A ramas cu sechele severe dezvoltând potrivit medicului adventist Molleurus Couperus (1906-1998) fundator si editor al revistei Spectrum, o forma grava de epilepsie catatonica. Pe fundalul unei educatii profund religioase, mai întâi ca membra în biserica metodista, apoi ca adoratoare a miscarii milleraniste, Ellen White si-a depasit conditia de semianalfabeta, prin intermediul a cel putin zece secretari, expunând lumii advente credule, aproape o suta de mii de pagini scrise cu „viziuni” si „aratari” mistice. Niciuna dintre asa zisele viziuni, nu rezista la proba numita „La Lege si la Marturie” desi multe dintre scrierile ei „profetice” au fost revizuite si corectate în amanuntime de către cei care doreau prezervarea și continuarea înșelătoriei.

Apoi, numitul profesor ne îndeamna sa credem ca biserica a avut „mari avantaje” din îndrumarea ei ecleziastica, fiind un tezaur de necuprins pentru toti si peste timpuri. Daca flecarul acesta încaruntit în ignoranta ar avea putin bun simt si-ar aduce aminte despre ceea ce scria Apostolul Pavel la 1 Timotei 2:12, si anume: „Femeii nu-i dau voie sa învete pe altii, nici sa se ridice mai presus de barbat, ci sa stea în tacere.”
Deci unde ramâne prohibitia marelui Apostol si îndrumarea (învatatura) profetei, profesore? Nu crezi dumneata ca “vizionara” a deschis poarta feminismului luciferian, așa cum îl vedem astăzi in biserica?
(Va urma)

Escatron, 13 Nov. 2022

Autor: Sorin Bubau

Pescar și pescar de oameni pentru Patria de Sus, scriitor, poet și eseist religios, teolog autodidact, deconspirator a lucrării celui rău, luptător cu mine însumi, îndatorat cu Isus Hristos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: