SPITALUL ONCOLOGIC ADVENTIST ÎNTRE VRACI, CORUPTI SI DERBEDEI (prima parte)

20171029_212958

Pentru cei care nu cunosc dedesupturile mega afacerii Spitalului Oncologic din Tg.Mures, imaginea plantatä este una dintre cele mai frumoase si mai pline de sperantä, prezentarile scrise ori televizate fiind in acest context, covârsitoare.
Vom functiona ca o institutie umanitara” sustine omul de afaceri Remus Benta (publicatia adventistä Semnele Timpului, 27/10/2017). O declaratie înduiosetoare care îti poate stoarce chiar lacrimi, daca n-ar veni de la o persoana atât de pragmatica. Un alt personaj, cu foarte multa experienta…materiala necuratä, doctorul Leonard Azamfirei, rectorul Universitatii de Medicinä si Farmacie Tg. Mures, se confesa aceleiasi publicatii într-o manierä mult mai…transcedentalä: „Acest spital îsi asumä ca tel continuarea  misiunii lui Isus Hristos de educare si de vindecare a oamenilor.” Vorbe mari, s-ar putea spune chiar nobile, daca n-ar fi înselatoare si neadevarate. În gura acestui personaj, de o moralitate îndoielnica, aceste vorbe capätä valoarea margelei „ouate” de gäina säracului! Unicul adevär si acela partial, rostit de cätre rector, in interviul pentru acceasi revistä sub titlul mincinos, „Un spital privat, dar umanitar”, a fost urmatorul: „spitalul este un proiect strategic, la care trebuie sä ne raportäm fiecare dintre noi. România are nevoie de un spital adventist.” Vom vedea mai departe despre ce „strategie” este vorba…

Sä luäm în analizä pe acesti doi protagonisti:
Remus Benta, omul de afaceri târgmuresean, mijlociul dintre cei trei frati si surori ai unei familii numeroase si särace din Herghelia (jud.Mures), era înainte de ´89, zidar si sef de equipa la o cooperativa de constructii cu sediul in Sâncrai (jud.Mures). Dupä revolutie, când oportunitatile de afaceri au început sä le zâmbeascä tuturor Lazár (decedat în aprilie 2014), Remi si ulterior mezinul Miti Benta, au fondat Contrascom s.r.l.,
o firmä de constructii si alte activitäti (tâmplärie, croitorie, transporturi etc.). Lucrurile lâncezeau, supravietuiau doar, din lipsa de fonduri. Prilejul s-a arätat atunci când un investitor american s-a arätat dispus a dona suma necesarä pentru ridicarea unui Centru de sänatate în Transilvania, punând doua conditii simple: sä nu fie probleme cu terenul si Centrul sä dispunä de apä naturala. Ca buni crestini, au stiut din prima, cä banul corupe pâna în adâncul sufletului si pentru asta, au „uns” pe acolo pe unde carul nesimtirii trebuia uns, determinând schimbarea deciziei finale de amplasare a Centrului de sänätate, pe o locatie la Herghelia. Argumentul decisiv a fost un „Raport al apei„, prezentat de catre un individ, poate ingenuu, poate aiurit, dispus sa minta pentru fratii Benta; astfel cu niste diagrame geologice în fata, din care ar fi rezultat ca exista apa de zäcämânt, purä, din belsug la Herghelia si cu multă convingere, a determinat schimbarea opiniei reprezentantului filantropului din Chattanooga (Tennesse, USA) care era înclinat mai mult pentru o locație aproape de Cluj Napoca. Era fals. Este apä, säratä, improprie consumului uman, la 120 metri adâncime si färä presiune de exploatare. Särmana delegatie americana condusa de Alexander Cleveland, niste creduli. Au înghitit gälusca si au dat acceptul! Centrul a costat mai mult decât dublu ca unul similar în Polonia, iar nici pânä astäzi, nu existä drum asfaltat (mai mult de 4 km) pânä acolo. Îmi aduc aminte cä si atunci, urmând acelasi scenariu moralist, acea investitie trebuia sä fie un refugiu sincer pentru suferinzi, un loc inärcat de umanitate si de cele mai pure intentii, o continuare a misiunii Mântuitorului, etc.etc. Iatä, au trecut mai bine de 25 de ani de la inaugurarea Centrului si acele cuvinte frumoase s-au risipit în vânt. Nu au fäcut nici o internare gratuitä, ba mai mult, preturile sunt aliniate la niste venituri comparabile cu tari din vestul Europei, decât cu salariile amărâte din România. Este un negot pur, fara cea mai mica urmä de caritate!
Cert este ca punând mâna pe o astfel de investitie, în paralel cu constructia Centrului, fratii Benta, au avut suficiente resurse pentru o „viatä nouä” si ca unii care întelegeau bine mecanismul mitei, au dat acolo unde au trebuit sä dea ca sä-si asigure succesul în afaceri. Au stiut sä cumpere oameni politici si înalti functionari din administratia localä si centralä, cosilieri din diverse ministere, primari si consilieri locali, care le-au asigurat facilitäti si lucräri „oneste” pentru mult timp. Foarte fructuoasä a fost relatia intre Lazär Benta si Vasile Aron, directorul si proprietarul firmei de foraje de gaz- metan din Tg. Mures. Stim, ca acelasi individ ingenuu si aiurit, a fost autorul acestei apropieri, cum cunoastem faptul ca in iarna lui 1990, acelasi tip, în virtutea faptului ca se cunosteau din copilärie, l-a promovat pe Vasile Aron ca director a acelei intreprinderi, nestiind desigur, cu ce individ rapace, fara scrupule si autoritar avea de-a face… Aron, a ajuns între timp si consilier judetean iar de aici pana la a „prinde” de cätre clanul Benta, locatia grupului de locuinte numit Cartierului Primaverii de la Livezeni (jud.Mures), nu a mai fost decât un simplu dar bine…uns pas! Au urmat proiecte ca Orizont si Praktiker, la fel de beneficioase precum lucräri în restul Tärii.
În anul 2014, firma Contranscom s.r.l., inträ în insolventä, dupa ce înainte au plätit luni de zile pe cei 400 de angajati cu bonuri färä acoperire bancarä (Ziarul Financiar, 06/02/2014 si Evenimentul, o zi mai târziu).
Necesitatea imperioasä de bani pentru acoperirea datoriilor si a marasmului economic în care au intrat, ca urmare a proastei gestiuni, fárä anticipare si prevenire pentru perioada crizei economice l-au determinat pe Benta Remus, sä intre într-o spiralä de actiuni necontrolate, precipitate si dupä cum ne putem imagina ilegale.
Mituind pe Olänescu Rozemarie Gudrun Isis, consilier de stat in cadrul Ministerului Dezvoltärii Regionale si Turismului, cu suma de 25.500 de euros, Remus Benta, „se face” cu lucrärile „Transilvania Motor Ring” din localitatea Cerghid (jud. Mures). Dar de data asta, cum drumul incorect are putini metri, politistii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, l-au oprit la räscruce. Era de mult timp în vizorul oamenilor legii pentru alte matrapazlâcuri iar ascultärile telefonice precum si facturile falsificate întâlnite, i-au asigurat trimiterea în judecatä pentru coruptie (spalare de bani în formä continuatä, mitä, trafic de influentä, etc.etc.), ceea ce i-ar asigura pe putin 10 ani la „mititica”. (Sursa Ziarul 24 ore Muresene, 21/05/2016). Acesta este în linii mari profilul CORUPTULUI din mega afacerea de 21 miloane de euro initiali, ai Spitalului Oncologic Adventist dinTgMures și din care nädäjduieste sä-si tragä seva pentru încă o vreme, dacă-i va tine!

– Leonard Azamfirei, Rectorul Universitätii de Medicina si Farmacie din Tg. Mures, sträluceste prin mediocritate. Sä nu vä imaginati cä ar fi o somitate medicalä cum au fost profesorii Radu Deac (o eminenta în operatiile si transplanturile de cord), Horatiu Suciu (specialist care a salvat viata a mii de copii cardiaci), Ioan Pop de Popa (cardiolog) Imre Benedek (cardiolog) etc. Nu, Leonard Azamfirei a ajuns rector fiindcä era obisnuit sa nu facä nimic.
Acum 20 de ani era un pârlit de rezident, anestezist cu putine perspective de promovare. Cunosc o doamna care l-a gäzduit o vreme, în casa ei. Erau de aceeasi confesiune iar doamna nu-i cerea bani pentru chirie. Dupä o vreme rezidentul, s-a mutat. Când doamna a ajuns bolnavä, la chirurgie si necesita o interventie urgenta, nerecunoscatorul acesta nu a pregetat sa-si desfacä buzunarul halatului pentru receptionarea „cuvenitului” plic!
O altä întâmlare mizerabilä s-a petrecut în urmä cu ani de zile. Era o zi de sâmbätä, zi de cult pentru adventisti si chiar pentru doctor. În aceea dupa amiazä, imediat dupä Serviciul Divin, dupä ce enoriasii au plecat acasä, cineva l-a surprins pe doctor într-o atitudine de… echitatie, intr-una din camerele bisericii. Pe post de iapä, femeia unuia dintre prezbiteri…! Nu, i-au dat afara, nici pe unul, nici pe celalalt. Au tolerat acest pacat mizerabil. De ce? Interventia „tätucului” Benta. Tot el, a pus vorba si a uns unde a trebuit pentru ca doctorul muieratic si curvar, sä ajungä unde trebuie, adicä rector, un post politic în fond si cu multa greutate în obtinerea tuturor aprobarilor igienico-sanitare necesare functionärii noului Spital. Strategii…
Acesta este profilului DERBEDEULUI din mega afacere a Spitalului unde va avea asigurat fotoliul de director dupä ce din rectorat îl vor trece pe linie moartä pentru viziunile sovine pe care le are cu colegii säi unguri.

Pe 10 Iunie 2016, presedintele Conferintei Generale Ted Wilson, a fäcut o vizitä fulger la Tg. Mures, fiind insotit de Stefan Tomoioaga presedintele Uniunii Adventistilor de Ziua a Saptea din România, cu scopul declarat de a da luminä verde Spitalului Oncologic.
„Încercäm sä luäm modelul lui Iisus„, a spus pastorul Ted Wilson, cu prilejul conferintei de presa organizatä în incinta Hotelului Plaza. Distinsul oaspete a mai precizat cä Biserica Adventista promoveaza o hränire sänätoasä, bazatä pe hrana naturalä, färä pera mult zahär, tinându-se departe de cafeína si alcohol si cu multä miscare fizicä etc. Desi cuvântarea lui Ted Wilson, a fost una strälucitä îmi vine în minte o întrebare destul de vinovatä: de ce atât interés pentru un Spital privat?
Pâna anul trecut, se mai puteau întâlni în Internet, note de presä despre cooptarea mostenitorului clanului Benta, Remisor proprietarul fabricii de vopsele DAW Benta, printre masonii unei loje transilvanene. Aceste informatii au vietuit un timp pe Net, pâna când clanul a fost avizat cä dogma adventa, nu este deloc sinérgica cu teozofia masona. Aceste note de presä au dispärut în mod subit!
Gurile rele sustin, printre care un oarecare Bill Hughes, într-un video intitulat „Saint or Snake”, ca tatäl lui Ted Wilson, venerabilul Neil C. Wilson, antic presedinte a Conferintei Generale AZS, ar fi fost catolic si mason de gradul 33!
Sä fi fost vizita intempestivä a lui Ted Wilson, un raspuns la „semnalul unui mason aflat in suferintä”? Nu, stim! Cert este cä a promis ajutorul Conferintei Generale, iar StefanTomoioaga, sprijin nemijlocit al Uniunii pentru realizarea obiectivului.
Acestia sunt VRACII afacerii Spitalului Oncologic Adventist din Tg. Mures.  Spun lucruri frumoase în aparentä însä realitatea din spatele bunelor intentii, este tenebroasä.

Am publicat, nu de mult un articol intitulat „Iezuitii si manipularea adevärului”, în care am arätat cä acesti tirani, fara nici un dubiu, stäpânii lumii, au încercat din räsputeri sä minimalizeze, sa bagatelizeze descoperirile fiziologului german Otto Heirich Warburg (1883 – 1970) si pe cât posibil sä le îngroape în uitare.
De fapt, despre ce se trateaza? Nici mai mult, nici mai putin: de mecanismul de producere al cancerului si metoda de tratament garantatä. Fiziologul aratä si demonstreazä ca principala cauzä de producere a cancerului este alimentatia nesänätoasä, nenaturala. Aceasta produce acidifierea sângelui prin reducerea oxigenului. Formarea celulelor canceroase este o reactie a organismului supus la atacul unui mediu acid. Fenomenul este reversibil daca se începe detoxifierea din timp, adoptând o alimentatie naturalä, sänätoasä. Pentru aceastä descoperire a fost recompensat cu Premiul Nobel pentru Medicinä si Fiziologie (1931). A mai arätat cä formele de tratament conventionale în cancere, cum ar fi chimioterapia si radioterapia sunt metode de ucidere, iar nu de însänätosire. Acelasi lucru a fost arätat si demonstrat si de cätre medicul elvetian Ernest Günther. In cartea sa, „Hrana vie” compileazä märturiile a sute de bolnavi vindecati deplin prin adoptarea unei diete naturale. Tatälui meu, medicii i-au dat doua luni de viatä. Avea cáncer la plämânul drept. L-au trimis la chirurgie dar in afarä de biopsie, n-a fácut nimic. Nici extirparea tumorii, nici chimioterapie si nici radioterapie. Nimic, doar post, dietä naturalä si încredere în Dumnezeu! Dupä sase ani, l-au ucis comunistii prin iradiere. Ca sä nu le mai consume pensia de boalä. Meschini asasini!
De ce, au fost si sunt iezuitii interesati în chestiunea cancerului? Pentru negot! Un negot ticälos în care se joacä viata a milioane de oameni anual.  Un tratament simplu pentru cea mai teribila maladie din toate timpurile, nu intereseazä marile companii farmaceutice. Este notoriu faptul cä marile: Novartis (Elvetia), La Roche (Elvetia), Pfizer (SUA), Bayer (Germania), producätoare de chimioterapice, apartin intereselor financiare ale Curiei Romane. La fel, Vaticanul are puternice legäturi cu marile producätoare de chimicale „alimentare”, mult vestitele „E-uri”, preponderente intre alimentele procesate fie carnice si lactate, fie de panificatie sau dulciuri. Adica, pe de-o parte sunt aceeasi care ne oträvesc si ne îmbolnävesc (cu bani!), pe de cealaltä parte, vor sa ne „trateze” (cu si mai multi bani!), adicä sä ne ucidä. Acesta este negotul perfect si care se numeste „industria cancerului”,poate cea mai rentabilä afacere aflatä la îndemâna Curiei Romane, dupa marea „spälätoreasä” de bani murdari numitä Banca Vaticana. Iezuitii, aceasta armata ascunsä, teribila isi implacabilä, vegheazä ca tot acest mecanism sä functioneze färä avarii.

Spitalul Oncologic Adventist din Tg. Mures, se aliniaza la politica „industriei cancerului”, subordonatä intereselor Vaticanului, pentru cä principala metodä de „tratament” (citeste ucidere, asasinat!) este chimioterapia si radioterapia. Ted Wilson, marele vraci spunea ca prin acest Spital „încercäm sä luäm modelul lui Iisus”. Oare Domnul, a fost un ucigas? Eu, pot acorda lui Ted Wilson, credit pentru necunoasterea procesului de tratament chimic a maladiei ca si asupra rezultatelor nefaste, dar nu pot întelege interesul manifestat pentru un Spital privat, chiar dacä implicä sigla Bisericii Adventiste. În toatä lumea existä sute de spitale adventiste care n-au avut parte de un astfel de tratament privilegiat. Si nu sunt toate opera lui David Gates cel pe care îl amemintä cu excluderea dacä nu-i subordoneazä beneficiile lucrärii lui Hristos în America de Sud (spitale, policlinici, scoli, statii de radio si televiziune, flotile de avioneta utilitare si elicoptere etc.).
Rectorul derbedeu, spunea cä Spitalul isi „asumä continuarea misiunii lui Hristos, aceeade educare si vindecare a oamenilor”. Un mincinos! Misiunea Domnului, nu a fost aceea de-a crea false iluzii si sperante oamenilor si apoi sa-i ucida, asa cum se va întâmpla în acest Spital. Chimioterapia ucide. N-o spun eu, ci un laureat al Premiului Nobel pentru Medicinä si Fiziologie! Iar rectorul, oricât de derbedeu ar fi, ramâne medic si cunoaste acest adevär.
Coruptul Remus Benta, afirma cä Spitalul va „functiona ca o institutie umanitarä”, adicä sa-i îndese bilete în buzunare cât mai uman cu putinta! Acesta, nu e numai mincinos, dar ne crede pe toti niste tonti. El ìnsusi isi spune, Director al Comitetului de Initiativa, adicä omul care strânge banii investitorilor. Cine, a mai väzut om de afaceri care sä investeascä într-un negot färä sä aibä speranta sä-si recupereze banii cu profit? În aceastä lume, nu! Spitalul acesta va fi pentru oameni bogati. Dispusi sä pläteascä si sä moarä. La standarde europene! Nici nu va avea, mäcar o zi sabaticä pe an! Au promis „umanitate” si când au inaugurat Centrul de Sänätate Herghelia, dar pâna acum, nici un särac ori amärât, nu a trecut pe portile acelei institutii. Numai cei care au plätit bani grei!
Aliniindu-se la política Vaticanului privind metodele de tratament chimioterapic Spitalul Oncologic, va apartine într-un anume fel, miscärii ecumenice. Nu direct, ci prin acceptarea utilizärii veninurilor produse de cätre aservitii si asociatii Curiei Romane.  Este aceasta o recunoastere a suprematiei papale ori o acceptare a unui parteneriat tacit cu Vaticanul? Da, pentru cä Spitalul cumpärä aceste produse toxice si ucide bolnavii împlinind partea sa în planul Kalergi pentru Europa si anume reducerea populatiei albe, un deziderat Illuminatis pentru noua Ordine Mondialä.
Vracii acestei institutii, Ted Wilson si compania faceau în declaratiile lor multa „gälägie” si puneau o anumitä mândrie, despre parteneriatul strälucit cu Spitalul Adventist din Loma Linda, o institutie cu certä notorietate mondialä.
Ceea ce nu cunosc majoritatea adventistilor, este cä acest Spital, cu tot renumele säu, a ajuns o rusine vomitivä în reteau sanitarä nordamericanä. Si nu numai acest Spital, ci majoritatea spitalelor adventiste de peste tot în lume.
Nic Samojluk, periodist de investigatie, scriitor american si adventist de ziua a saptea, rezident chiar în Loma Linda, dezväluia în Advent Life din toamna anului trecut un adevär cutremurätor: de mai bine de 25 de ani, spitalele din reteaua sanitara adventista practicä avorturi pentru tarife stabilite de fiecare locatie în parte. Astfel, Spitalul din Loma Linda a realizat în anul 2016, aproape 1000 de avorturi.
Scria Nic Samojluk: „În primul rând asi vrea sä las bine stabilit cä majoritatea adventistilor de ziua a saptea, resping avortul ca maniera acceptabilä pentru un crestin de-a solutiona o problemä de sarcinä. Stim cä pozitia oficialä a Bisericii a fost stabilitä la Consiliul de toamnä a Conferintei Generale în 1992, prilej cu care s-a adoptat un document cunoscut ca Ghidul pentru avort (Guidelines on Abortion) ìn care se aratä si se „justificä”ceea ce Dumnezeu interzice in cea de-a sasea Porunca care spune sä „NU UCIZI.”
Responsabilul acestei schimbäri radicale a fost pastorul Neal C. Wilson fost Presedinte a Conferintei Generale si tatäl actualului Presedinte Ted Wilson. În 1970, Neal C. Wilson, declara public: Biserica Adventista de Ziua a Saptea, se înclinä în favoarea avortului datoritä faptului cä existä prea multä lume pe Planetä si acest lucru genereazä foamete.
Aceastä actiune antibiblicä, surprinzätoare pentru cineva care păstorea numitul „popor a lui Dumnezeu” și promovata de cätre Neil C. Wilson personal a fost sprijinitä activ de cätre multi lideri ai Bisericii, pe motive financiare. Primul „Spital” care a aplicat Planul Wilson de exterminare a fost cel din Hawaii.

E trist sä vezi cum acest „Ghid pentru avort” adventist, creat de catre fiinte umane cu integritate moralä dubioasä, anuleazä Porunca a Sasea din Legea lui Dumnezeu, punând în loc un Document de origini omenesti si care anuleazä din start mandatul Bisericii Rämasitei.
Într-o reuniune publicä de pensionari adventisti din Redlands, California în 2011, autorul l-a întrebat pe Ted Wilson, asupra acestui subiect delicat iar acesta i-a räspuns cä aceastä practicä aproape nici nu mai existä în reteaua sanitarä adventistä.”

Acum, trebuie precizat faptul cä bisericii catolice i-au trebuit secole pentru schimbarea unei porunci, a patra si înlocuirea ei cu o minciunä. Conferintei Generale i-a trebuit o orä pentru anularea alteia. Record pe ceasul apostaziei!
Declaratia lui Neil C. Wilson, asupra reducerii populatiei globale se regäseste pe monumentul Illuminatis din Atlanta, Georgia (SUA), ceea ce ne duce cu mintea ca acel guraliv de Bill Hughes, avea dreptate când afirma cä dumnezeul lui Neil, era altul decât cel Adevärat.

Georgia_Guidestones
Misteriosul monument Illuminatis din Georgia, în care se vorbeste despre reducerea populatiei globale prin orice mijloace.

Dupä mai bine de 25 de ani, in epoca lui Ted Wilson, vraciul, odrasla masonului Neil, „Ghidul avortului”, deci al asasinatului, rämâne valabil iar abominabilele operatii se fac în spitalele adventiste pe bani grei. Marele vraci a mintit cu neobrazare la întrebarea lui Nic Samojluk: uciderile sunt la mare cäutare în aceste locuri blestemate!
Textul Apocalipsei 21, 8 scrie: ” Dar cât despre fricosi, necredinciosi, scârbosi, ucigasi, curvari, vraci, închinätorii la idoli, si toti mincinosii, partea lor este în iazul care arde cu foc si cu pucioasä, adicä moartea a doua.”
Banul miscä totul în aceastä lume. Altereazä crezuri, morala, frätii, prietenii, schimbä Legea Dumnezeului Înalt si face din oamenii care au cunoscut Adevarul, marionetele Satanei adicä, vraci, corupti si derbedei…


Barcelona, febrero de 2018

Note lämuritoare: 
– Dintre miile de cititori ai articolului, a fost unul singur care m-a tras de urechi certându-mä cä as spune lucruri neadevärate. Nu acestuia, ci celor care mi-au crezut scrierea, le spun cä acel „individ ingenuu si aiurit” dispus sä mintä pentru clanul Benta si care a prezentat în acea primävarä ploioasä falsul „Raport al apei”, determinând prin aceasta schimbarea amplasamentului Centrului de Sänätate Herghelia (jud.Mures), am fost eu.
Au mai fost unii care m-au împins de la spate, vizitându-mä la domiciliu si implorându-mä sä mint. Unul dintre acestia a fost pastorul Horea Tämäsan, pastorul de „curte” a clanului Benta (Comunitatea AZS Nazna, jud. Mures), care a inventat pentru mine termenul de „minciunä sfântä”. Nu l-am trecut în relatare fiindcä l-am considerat prea jalnic si prea meschin pentru asta. A comis sperjur de la anvon când i s-au cerut explicatii pentru faptul cä a determinat aproape toatä comunitatea sä „alimenteze” afacerea Caritas din Cluj Napoca, ceea ce a dus la ruina multora.
– Când Alexander Cleveland, reprezentantul filantropului din Chattanooga (Tennessee, USA), s-a rugat si a multumit lui Dumnezeu pentru „Raportul cu apa”, m-a cuprins o mare groazä. Aceastä minciunä a determinat ca tratamentele care se fac în acel Centru si procesarea alimentelor, sä se facä cu apä tratatä, din reteaua orasului deci nesänätoasä si cu repercusiuni asupra bolnavilor.
– Jumätate din banii filantropului american s-au dus în folosul firmei lui Benta. Eu, îi schimbam dolarii lui Lazär, si stiu pentru ce îi folosea!
– Eu, am plätit pentru ticälosia mea si-i multumesc lui Dumnezeu, cä mi-a dat numai atât! Ceilalti vor avea si ei, de dat socotealä pentru cä stiu cä Dumnezeu, nu se lasä batjocorit.

 Interesul deosebit stârnit de acest articol si dorinta mea de-a sluji Adevärul si pentru aceasta a nu dezinforma, mä determinä sä fac o rectificare inspiratä de comentariul unui cititor care a fost oarecum implicat într-unul din „scandalurile” mentionate: acela al sexului prohibit al rectorului derbedeu. Dupä relatarea primitä se pare cä preacurvia se sävârsea afarä de portile comunitätii si cä într-un final, participantii au fost exclusi din rândurile membrilor AZS, Comunitatea „C” Tg. Mures. Multumesc cititorului, persoanä demnä si credibilä pentru precizarea facutä.

Autor: Sorin Bubau

Pescar și pescar de oameni pentru Patria de Sus, scriitor, poet și eseist religios, teolog autodidact, deconspirator a lucrării celui rău, luptător cu mine însumi, îndatorat cu Isus Hristos.

125 de gânduri despre „SPITALUL ONCOLOGIC ADVENTIST ÎNTRE VRACI, CORUPTI SI DERBEDEI (prima parte)”

 1. Nu inteleg de ce trebuie sa avem un spital” al nostru”.Care i problema, santem mai presus de ceilalti, daca spitalul este adventist Dumnezeu v a vedea cu ” alti ochi ” bolnavul?Iar acest medic adventist care asa de mult doreste binele pacientului, sa inceapa sa puna in practica de pe acum cunostintele dobandite, nu sa stea intr un scaun in spatele unui birou.Cat despre mine daca o fi sa am o boala, voi respecta indicatiile bibliei, al medicilor , iar daca Bunul Dumnezeu v a dorii salvarea mea, ma v a vindeca cu siguranta.

  Apreciat de 2 persoane

   1. Îmi pare rău ca te dezamăgesc mon cher! N-am făcut parte din gasca. Sunt plecat din Țara de 25 de ani. De cunoscut, ii cunosc însă pe toți. Am umblat prin aceleași comunitati cu ei și ii cunosc ca pe niște cai breji. In rest, ai deplina dreptate!

    Apreciază

  1. Ma numesc Sorin Bubau. Am scris articolul in cunoștința de cauza. Eu, sunt acel individ “ingenuu și aiurit” care a avut o anumită contribuție negativă in aceasta istorie.
   Cât despre rasplata lui Dumnezeu, nu ma îndoiesc ca toți vom avea parte de ea!
   Acum bine, arata-mi unde ai găsit tu vreo minciuna ori can- can in toată povestea?

   Apreciază

   1. În primul rând, în afara de Președintele Wilson, nu cunosc pe nici unul dintre cei atacați și insultați in acest articol. Tot ce pot spune este că mă cutremur la gândul că fiecare, în fața lui Dumnezeu, la judecată de apoi, vom da socoteală pentru tot ce am spus și făcut în aceasta viață. “Nu vă înșelați, Dumnezeu nu Se lasă batjocorit! Ce seamănă omul, aceia va secera.” (Galateni 6:7).

    Apreciază

   2. Da, aveți multă dreptate. Deci dacă dv. nu-i cunoasteti pe cei “insultați” in articolul prezentat, de ce trageți concluzii pripite? E rău ochiul dv. și nu vede ca am pus intre paranteze și sursele din care m-am inspirat?
    Ce va preocupa mai mult, scărpinatul după ureche și vorbirea in dodii ori faptul ca in dosul falsei religiozități, se ascund fapte și persoane blestemate?
    Totul este scris și documentat, ba încă pentru ce nu am avut dovezi clare n-am considerat bine sa scriu.
    Așa ca amice, cutremura-te pentru tine și pentru ce vorbești pentru ca nu știi de fapt pe unde calci si lasa-te de avocația habotnica, cercetează, întreabă, citește apoi trage concluzii dar care sa fie juste. Sa ai pace in sufletu-ți tulburat și liniste in mintea-ți chinuita de răutate?

    Apreciază

   3. O persoana cu bun simţ nu ar pleca urechea la „gurile rele” şi nu ar publica bârfeli precum Presedintele Neil C. Wilson ar fi fost catolic sau mason. Neil Wilson provine dintr-o familie de pastori AZS – a fost educat în instituţii de învăţământ AZS. Nimic din bibliografia lui nu sugerează că ar fi fost catolic sau mason. Odata ce publici o minciuna, iti pierzi credibilitatea şi orice altceva ai spune, nimeni nu te mai crede.

    „Voi sunteţi de la tatăl vostru, diavolul, şi vreţi să îndepliniţi dorinţele tatălui vostru! El de la început a fost ucigaş şi n-a stat în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, el vorbeşte din ale lui, pentru că este mincinos şi tatăl minciunii!” (Ioan 8:44).

    PS Acesta este ultimul comentariu pe care il voi face – nu vreau sa dau mai multa atentie decat merita acest blog. De obicei nu îmi pierd timpul cu absurditati (ca cele din articolul de mai sus) – de data asta am facut insa o exceptie. Sunt convins ca Dumnezeu o va rasplateasca pe masura pentru tot afrontul pe ca il aduceti bisericii Lui. Aurel Gheorghe, Atlanta.

    Apreciază

   4. De exemplu o minciuna, faptul ca nu au fost excluși membrii care cică ai fost prinși in echitație 😂😂,a fost o excludere cu siguranța!!!!

    Apreciază

  2. Somnule (sau doamnă) ”Eu” , care n-ai ici măcar nici măcar un minim de curaj să-ţi declini identitatea, vreau să te informez că remarca dumitale ”are probleme la cap” este răspunsul standard dat de cei care fug de adevăr sau răspundere. Aşa mi se replică şi mie de fiecare dată când fac publică o realitate care deranjează: ”Nu eşti sănătos la cap”.

   Apreciază

  3. Si eu cred la fel…in mod cert un agramat cu pretentii de jurnalist! Yeacs! Oare de ce duh e manat cel ce scrie? Sunt convinsa ca e vb de vreun studentas alimentat de vesnica ura si raca intre adventisti, reformisti, miscarea de protest si alte grupari prinse in ” lucrarea de ratacire”! O exprimare mizerabila si nefondata! RUSINICA!

   Apreciază

   1. Dacă n-ai fi o gasca cu pretenții de critic oxidat te-ai fi dus la subsolul paginii și ai fi văzut cine este autorul. Cred ca ți-ar face bine sa citești pentru tine, doar pentru tine 58,1 din Isaia, apoi sa-ți bagi pumnul in gura și sa te musti cu putere… Poate așa te vei destepta din tembelie! Aferim!

    Apreciază

  4. Prefer sa nu imi otravesc sufletul cu astfel de stiri. Din titlu reiese murdaria inimii celui care a scris, drept pentru care aleg sa imi pastrez cerul in suflet si sa nu citesc. Ferice de cine nu se intineaza cu astfel de mizerii!
   Ce seamana omul, aceea va si secera.
   Dumnezeu nu va mantui pe cei care comenteaza, ci pe cei care lucreaza!
   Dumnezeu sa va binecuvinteze!

   Apreciază

   1. Spui ca nu vrei sa citești articolul și ca vrei sa-ți păstrezi “cerul” in suflet. Ma rog! Cerul e bine sa rămână unde este, sa-l privim și sa ne minunam toți de grandoarea lui nu sa-l confiscam transformându-l in bagatela!
    Dacă ai citit doar titlul de unde tragi concluzia ca autorul ar suferi de “murdăria” inimii?
    Nu ești dta. un judecator nedrept?
    Nu ma îndoiesc ca ai dreptate: vom culege ceea ce semănam!
    Dumneata vei secera nedreptate!
    Rămâi sanatos!

    Apreciază

  5. articolul este pur adevăr si omul le spune cu adevăr și relatează adevărata față a celor care sunt benta remus ,azamfirei,si mai sunt si alti .biserica din nazna a adunat toți curvari si hoti si înșelătorie.nu ia exclus ptr ca asa cum spune cel ce a scris mituia păstori.uitativa dece azamfirei după ce a fost prins în preacurvie .(si la grădiniță azs cu directoarea gradinitei)na fost exclus ci sa mutat la nazna ca acolo poate face ce vor ei.iar cu spitalul.omul acesta a scris pur adevărul.eu il pot susține in unele chestii știute de mine.plus cu insolventa este ajutat de un polițist ce lucra la firma lui remus jr si il acoperă pe benta senior.

   Apreciază

  1. Domnule, oamenii radiază prin expresia feței și prin gesturi ce au în suflet. Dar mult mai clar prin cuvinte.
   „Căci din prisosul inimii vorbește gura…”
   Replicile dumitale dau clar pe față o cultură mediocră, dar și lipsa de dragoste aproape cu desăvârșire…
   Eu văd mult mai multă dragoste de aproapele la persoanele care ne fac atenți, ne somează să ne ferim de pericole, decât în cei care ne-ndeamnă să închidem ochii și să pășim nesăbuit înainte…
   Ți-aș respecta opinia, dacă te-ai adresa cu respect, înțelegere și dragoste…

   Apreciază

   1. De exemplu? Unde a gresit mediocrul? Iarta-ma ca nu ma ridic la altura ta Hans. Fac și eu ce pot! Da-mi un exemplu de răutate in răspunsurile mele! Hai, da-i bătaie, ascult!

    Apreciază

   2. Sorin Bubau – cred ca Johann ii raspundea celui de dinainte, caruia ii raspundeti si dv si nu va insulta pe dv (eu asa am inteles, dar poate gresesc)

    Apreciază

   3. Nu știu. A apărut la mine. Sa-mi spună cei ce ma acuza de nedreptate și de răutate unde am gresit și-mi voi cere iertare.
    Am primit de toate. Nu caut nici glorie, nici faima doar slava lui Dumnezeu!
    Dacă am deranjat pe vreunul, ce pot face?
    N-am relatat decât lucrurile de care am avut certitudine. Am ascuns nume mari de care nu eram sigur ca au gresit…
    Eu, ma tem de Dumnezeu!

    Apreciază

 2. Te preocupa prea mult teoriile conspirative. Ai face mult mai bine sa urmaresti subiecte care au de a face cu propria ta persoana. In America este interzisa prin lege practicarea avortului deci clar una din ipotezele tale este eronata.Probabil majoritatea sunt.Ai grija de sufletul tau.

  Apreciază

  1. Pune mana și citește cele doua cărți ale lui Nic Samojluk. E fratele tău de credinta. Mai are și o multime de articole. In engleză și spaniola. In romaneste, nu! Informația despre prohibiția avortului in SUA e eronata.
   Cât despre sufletul meu, îți mulțumesc de preocupare. O adevarata revelație după ce ma faceți țicnit. Biblia pomenește ceva despre a-ți numi fratele nebun.
   Pace și liniste, sa ai!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Nu trebuie sa citesc baliverne. Stai linistit,oamenii din Biserica adventista sunt in general oameni educati care isi pot forma singuri pareri.Sunt prea multe informatii care te depasesc.

    Apreciază

   2. OK. Nu te preocupa nici pentru Biserica, nici pentru păreri! Așa cum spui, îți ascult sfatul: stau liniștit!
    Mulțumesc pentru sfat. Încearcă și tu la fel.
    Sănătate!

    Apreciază

   3. Va mulțumesc. Aveam nevoie de aceste cuvinte. Am receptionat multe lovituri și încă de la persoane care-și spun slujitori in Biserica.
    Domnul sa va binecuvânteze!

    Apreciază

   4. Bravo pt incurajare,daca nu le place inseamna ca ii deranjeaza Adevarul,nu te lasa intimidat de cei cu vb false si-n dulcitoare,apoui cu o aroganta de subinteles,termina cu Domnu te ba judeca,asta e mereu replica lor,sau nu toti cei ce spun Doamne Doamne,asta e marca lor.Curaji nu te da batut

    Apreciază

 3. Nu va cunosc, dar va cred pe cuvant! Lucrez si eu intr-o institutie crestina, care pretinde a oferi educatie crestina copiilor, cand cei ce o finanteaza sunt niste oameni cu caractere indoielnice, departe de ceea ce ar trebui sa fie un crestin, unde interesul material si cel personal e pe primul loc, unde atat angajatii cat si copiii (ai caror parinti platesc o taxa mare, lunar) au parte de un tratament nepotrivit.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Din păcate, fratele meu trecem prin noaptea valorilor morale. Oamenii se închina zeului Ban. Nu-l mai cunosc pe Dumnezeu și nu-i mai respecta Cuvântul…
   Regret mizeriile pe care le vedeți in instituția Dvs. Este o practica generalizată aceasta. Mergem spre anihilarea totala a bunului simt!
   Mulțumesc ca mi-ați citit articolul.

   Apreciază

   1. Va mulțumesc.
    Eu, apreciez mult interesul manifestat pentru articolul publicat. Cine crede ca mizeria acumulata dedesubtul preșului nu miroase, se inseala. Face chiar viermi, așa cum se vede!
    De asemenea, va mulțumesc pentru limbajul decent.
    Dumnezeu sa va binecuvânteze!

    Apreciază

  1. N-am avut intenția sa pescuiesc in ape…tulburi, domnul meu!
   Nu doresc decât ca dreptatea lui Dumnezeu sa triumfe iar ceea ce e rău, murdar și urat sa iasă la lumina.
   Va mulțumesc pentru interesul manifestat. Va doresc o noapte liniștita și sub privegherea lui Dumnezeu!

   Apreciază

 4. ..un oarecare Bill Hughes.. daca vorbeste inpotriva Bisericii Adventiste merita citat. Va recomand.. Hugo Gambeta, Andrew Henriques… tot pescari si ei

  Apreciază

  1. Mulțumesc! Astea da, exemple! Gambetta mai e in Biserica? Văd ca nu prea știi dta.amanunte. Iar despre Henriques mai bine întreabă-l Pe Florin Laiu ce părere are despre el. L-am citat pe Hughes pentru ca e cel mai mediocru dintre toți. Am evitat sa dau exemple de oameni din Biserica. Acesta este ultimul meu răspuns.
   Nu vreau sa mai comunic cu Dvs. Pentru ca prevăd ca ma veți insulta… Adios!

   Apreciat de 1 persoană

 5. Vreau doar sa’ti atrag atentia ca pornind de la un zel poate nevinovat, de a scoate la iveal anumite nereguli din viata privata a unor membri AZS , cu scopul de a „corecta” , este foarte usor sa aluneci in extreme, transformandute fara sa vrei poate intrun antiadventist, asemenea personajelor amintite mai sus..
  Oare ce va intelege cititorul articolului… ca doriti binele bisericii? Cunoastem cu totii neajunsurile ,lipsurile si slabiciunile celor care conduc sau au o influenta oarecare in aceasta biserica.
  Dar lasam pe Dumnezeu sa ridice sau sa coboare … ar trebui sa fim intelepti si sa nu luptam impotriva noastra insine ….

  Apreciază

  1. Fratele meu, îți spun și mărturie dau scrierile mele ca nu cut sa rănesc Biserica pentru ca Ea este a lui Hristos! Nici Ted Wilson, nici taica-sau și nici cel mai umil membru nu este Biserica!
   Am scris despre o încălcare a Legii Dumnezeului veșnic. Am făcut rău? Dacă ascund adevarul oare nu este o forma inversa de minciuna?
   Nu caut sa modelez opinii. Am scris ceea ce am avut pe suflet. Cine ma poate condamna pentru asta? Eu, sunt in Biserica și sufăr pentru ea. Nu-mi vorbesc de rău pe mai marii poporului meu dar nici nu pot tolera călcarea de Lege!
   Sunt multe de scris și spus. Tu, urmărește blogul. Va apare ceva despre iezuiti și despre ce-i care le fac jocul in Biserica.
   Salutare omule și nu fii trist. Domnul, te iubește!

   Apreciază

  1. Ba da, Mihai! Dar cum nu am putut comproba sursa cu alta, m-am limitat a cita din ceea ce aveam eu.
   Mulțumesc oricum și mulțumesc pentru interesul acordat articolului.
   Sănătate și multă pace!

   Apreciază

 6. Amice, sincer, ai nevoie de medicație.

  E o vorbă în popor: când unul iți zice că ești beat, nu-l crezi, când iți zic doi, te îndoiești, dar când iți zic trei, te duci și te culci…

  Apreciază

 7. citind articolul si urmarind comentariile ,nu am cum sa nu observ o anumita polarizare a ideilor si asta in sens benefic prezentului trait de Biserica AZS . Nimeni nu crede ca Biserica este infailibila si ca atare pot avea loc practici departe de standardele morale ale lui Dumnezeu , ceea ce ma intriga este faptul ca desi se cunoaste lucrul acesta se gasesc unii care o fac pe apostolii neprihanirii in ciuda realitatii.Normal intr-o astfel de situatie nu trebuie sa fii de o parte sau alta ci in mod obiectiv sa studiezi problema impartial astfel ca opinia ta sa nu fie influentata de curentele pro si contra. Pace tuturor

  Apreciază

  1. Frate, un răspuns care țintește spre o înțeleapta și chibzuita gândire! Personal te felicit pentru atitudine. Acumularea mizeriei produce mirosuri urate și pericol de îmbolnăvire. A nu spune cera ce știi, a ascunde un adevăr din dorinta de-a proteja nu se știe ce ( probabil o imagine, așa cum zici), este tot o forma de minciuna.
   Mulțumesc pentru timpul acordat citirii articolului ca și pentru remarca. Sănătate, sa ai!

   Apreciază

 8. Pun un mare semn de întrebare asupra “dezvăluirilor” pe care le faceți si mai ales asupra concluziilor la care ajungeți. Dacă introduceți date greșite in calcul, cum altfel ar putea fi rezultatul final decât unul eronat.
  Ma refer la secvența relatata cu atâta “precizie” despre “rectorul derbedeu” surprins la biserica intr-o zi de sâmbăta… Încheiați relatarea afirmând: “nu i-au dat afara nici pe unul nici pe altul. De ce?”
  Am fost implicat in tratarea cazului si cunosc situația, motiv pentru care va contrazic in trei aspecte:
  – n-au fost surprinși in fapt de nimeni
  – nu s-a întâmplat la biserica
  – amândoi au fost excluși, deci pică insinuarea cu intervenția “tătucului Benta”
  Am intervenit tocmai pentru ca “a nu spune ceea ce stii… este tot o forma de minciuna”
  Doamne ajuta spre pocăință!

  Apreciază

  1. Frate Iacobe, probabil Coman, nu pun la îndoiala veracitatea celor expuse de dumneata. Eu n-am fost de fata când s-a produs actul sexual și nici nu cunosc amănuntele acestui “caz” așa cum văd ca le cunosti dumneata, fiind la mii de kilometri de locul cu pricina. Mi-am întemeiat scrierea pe doua mărturii ale unor persoane onorabile ( n-am nici un motiv sa cred contrariul), din comunitatea aceea: R. O. pastor ca și dumneata și A. T., cu mult timp înainte in Comitetul acelei comunitati. Înțeleg pasiunea dumitale in a “extrage” numele integru numele “tătucului” din aceasta mizerabila afacere dar credibilitatea dumitale este nula pentru ca acționezi la comanda fiind pastorul “de curte” al clanului Benta. Mai mare pacat faci dumneata decât rectorul derbedeu, pe care nu cred ca l-ai dat afara, mentinand un mason printre enoriași, nu crezi? Așa ca știind și tolerand acest pacat, te faci mai vinovat decât mine, amărâtul, fiindu-i pastor! Ce, sa-i faci Iacobe, și dumitale îți place ciosvârta grasulie!
   Doamne ajuta și pe Iacob Coman, la pocăință!

   Apreciază

 9. Inca o dovada, dacă mai era cazul, ca ratați lamentabil si nu pot avea încredere in afirmațiile dumneavoastră.
  Concret: NU SUNT IACOB COMAN!
  Prin urmare sper sa aveți demnitatea de-a va cere scuze.

  Apreciază

  1. Nu văd de ce trebuie sa-mi cer scuze pentru ca te-am confundat cu Iacob Coman. Acel om este profesor universitar și scriitor de certa notorietate. Asemuindu-te cu el, ar trebui da te simți onorat iar nu deranjat!
   Apoi, needucatul ești matale fiindcă te ascunzi după nume false in vreme ce eu îți stau in fata cu nume și prenume. Ar fi trebuit sa te prezinți iar nu sa urmărești greșeli.
   In fond, cuvântul dumitale nu valorează nimic nici pentru cititori, nici pentru mine. Mărturiile a doi oameni stau in fata ta. Oameni pe care eu ii cunosc. Pe tine nu te cunosc și nici nu vreau: ești un farsor!
   Ce vrei sa demonstrezi? “Onorabilitatea” curvarului ori ideea de comitet drept ( din care făceai și tu parte, natural!)?
   Nu ma interesează! N-ai dreptate iar mărturia ta e mincinoasa atât timp cât te ascunzi după un nume fals!

   Apreciază

   1. Tonul răspunsului spune multe despre dumneavoastră. Sincer îmi pare rău… Chiar ca e nevoie de pocăință. Se pare ca vedeți paiul din ochii altora…
    Lacunele pe care le aveți sunt mai mult decât evidente. Nu m-ați asemănat cu Iacob Coman, ci m-ați confundat cu el. Sunt doua lucruri diferite.
    Chiar va rog sa verificați la sursele dumneavoastră ( pentru care am toată stima- OS si AT, pastor, respectiv prezbiter la data tratării cazului) si veți constata ca ceea ce am afirmat in cele trei puncte este adevarul.
    Nu m-am ascuns sub o identitate falsa: ma numesc Iacob Pop. V-am indicat si adresa mea de e-mail.
    Ma simt jignit de felul in care mi-ați răspuns. Nu vreau sa continui dialogul cu dumneavoastră. Cel puțin ați făcut dovada pentru cei ce nu cunosc cele expuse de dumneavoastră si nu le pot verifica ca trebuie sa fie cel puțin rezervati in a crede in “documentata” dvs. MOCIRLA.

    Apreciază

   2. Spune-mi cum vorbești (scri), ca sa-ți spun cine ești: adică același pisic miorlaitor care prima data zgârie apoi primind șutul unde doare, face pe victima!
    N-am nevoie nici de regretele dumitale false și nici nu ma impresionează deranjul orgoliului tău. N-ai nici valoare și nici credit moral pentru ca te-ai ascuns după o jumătate de nume și nu te cred. Calci din strachini in noroaie iar diatriba ta mincinoasa nu servește la nimic, plangaciosule!
    Du-te, la ale tale, cauta-te in interior și servește-ți singur povețele murate!

    Apreciază

 10. Dincolo de faptul ca nu ma regăsesc intr-un astfel de dialog, văd totuși un mare câștig in a continua discuția. Cu fiecare răspuns se clarifica pentru cei care pot fi victime nevinovate, ca nu sunteți capabil sa purtați un dialog civilizat, decent, chiar dacă suntem pe poziții diferite. De fapt, cei care n-au argumente ridica tonul sau azvârle cu noroi pentru ca alta muniție nu au.
  Eu V-am prezentat, fără sa va jignesc, cum ca in cele relatate de dumneavoastră sunt neadevăruri evidente. V-am sugerat sa verificați la sursa, cu atât mai mult cat aveați informații la mana a doua. De ce nu o faceți? Ce este greșit in cele trei aspecte contestate?

  Apreciază

  1. Sa-ți, răspund pastore deși mi-e lehamite: pe cine sa cred? Pe tine, ori pe cumnatul meu, tot pastor.? Pe tine, ori pe un prieten cunoscut de 30 de ani? Tu, pe cine ai crede?
   Pune-te in situația mea! Apoi, tu nu ai nici o credibilitate fiindcă te-ai ascuns după jumătate de nume ca sa ma musti. Apoi ca o cotarla mușcătoare pe la spate, ai început sa te lamentezi de tratamentul injust pe care cred ca l-ai meritat!
   Buuun! Sa fie cum zici. Modifica asta cu ceva faptul ca Benta e un delicvent? Ori ca Azamfirei e un indecent? Privește realitate pastore: banditul ăla vrea bani, ăla micu’ s-a făcut mason, spitalul acela este pentru ucidere și alte ucideri din avorturi și ca medicina adventista e o … mocirla!
   Acum, care-i vina mea ca am adus la lumina toate acestea. Admițând greșeala in relatare îl face pe rectorul derbedeu curat? Ori i se uita lui Remi dosarele? Nu!
   Atunci ce dorești? Sa-mi cer scuze ca te-am confundat cu Coman? Raspunde! Vei fi mai liniștit și ma lasi și pe mine in … mocirla mea? Spune-mi pastore, eu nu merit nici un cuvânt bun? Ești slujitor in Biserica Domnului dar n-ai ochi sa vezi? Recitește pentru tine Ezechiel 34, și poate îți vei face mea culpa…

   Apreciază

 11. Văd ca va reveniti încet- încet. Semn bun!
  In felul in care ați reacționat la cele scrise de mine faceți dovada ca ați acumulat multa frustrare de-a lungul timpului si ați adunat prea mult venin. Vărsați-l pe mine! Chiar tot! Or fi alți protejați mai apoi.
  Dacă chiar voiam sa îmi ascund identitatea nu va spuneam cine sunt. Puteam de la inceput sa-mi spun si numele nu doar prenumele. Fără ezitare am făcut-o cand am constatat ca asta va e dorința. Asa ca nu va mai legati de asta.
  Nu vreau sa scuz pe nimeni si nici sa acopăr fărădelegi. Nu v-am contrazis in ceea ce ați afirmat, lucruri extrem de grave. Dar cum sa va contrazic cand in anumite aspecte prezentați implicarea dumneavoastră la fărădelegi ( vezi analiza apei de la Herghelia). M-am oprit însă la ceea ce cunosteam, eram la data aceea membru la Tg. Mureș C, eram secretarul conferinței si cunosc tot ce a fost. Iar ce ați scris dumneavoastră nu era in conformitate cu realitatea. Iar întrebarea logica este: nu cumva si in alte aspecte mergeți pe presupuneri, informații la mana a doua? Reacția dumneavoastră nejustificat de dura, pentru ca nu aveați niciun motiv, ma face pe mine circumspect in ce privește o parte din cele ce scrieți.
  Nu fac parte dintr-o biserica perfecta. Aici va avea loc cernerea. Si mulți dintre cei pe care i-am admirat vor apune in întuneric. Dar nu voi întoarce armele împotriva bisericii si voi utiliza metodele potrivite pentru îndreptarea a ceea ce constat ca trebuie îndreptat.

  Apreciază

  1. Asculta-ma bine, amice! Este ultima scriere pe care ți-o adresez.
   Nu sunt nici frustrat, nici veninos cum spui. Din contra, sunt un tip jovial și deschis.
   De când, cine ori ceva reprezintă Biserica? Adică, Neil Wilson cel care a planificat avorturile, reprezintă Biserica? Fiul, Ted Wilson, cu păcatele lui? Tu? Benta? Eu? Nu te amăgi, pastore! Eu scriu pentru Biserica și nu împotriva ei! Tu, obișnuit sa ascunzi mizeriile umane sub coperta habotniciei ( vorbesc in cunoștința de cauza pt. ca am fost și eu prin comitete, pana la acreala sufletului!) faci servicii ori deservicii Bisericii.? Uita-te la tine!Tu-mi vorbești mie de frustrare? Un pastor care nu poate spune din frumusetea Cuvântului ci doar ceea ce i se impune! Trebuie ca ai sufletul amar și mațele pestrițe dr atâta suferinta… Tu, îmi vorbești mie de frustrare când văzând ce se petrece ( nu mai departe scrisoarea de luna trecută a preș. Uniunii norvegiene adresată lui Ted prin care îl conjura sa retragă efectivul din investițiile in armament pe care CG, le are- o fi și acesta vreun fracasat după opacă ta opinie!) nu poți spune nici piu fiind in pericol sa-ți pierzi painisoara!?
   Pai frustrat ești tu, pastorel! Eu, sunt liber. Pot spune și scrie ce vreau fără cenzura. Tu nu! Ai alți stăpâni, adică intermediari…
   Așa ca ce sa-ți mai spun? N-am lovit niciodată Biserica! O iubesc așa cum îl iubesc pe Domnul. Dar ochii care văd și citesc, mintea care ma dirijează, inima care îmi dictează îmi spun: scrie căci acolo se petrece o mârșăvie! Și tu știi pastore ca tratamentul acestei maladii e altul! Dar las fiind, nu recunoști și te legi de lucruri mărunte…Dar nu uitați sa faceți și cimitire jur împrejurul spitalului și o banca acolo in fata unde sa va băgați banii furați de la bolnavi!
   Pentru asta chiar ca veți da socoteala, inclusiv tu!
   Sa fii sanatos! Domnul sa se îndure de noi!
   PS. Mai citește și alte lucruri scrise de mine. Nu toate sunt așa de…mocirloase. Da-i Salutari lui Niculescu și Bocaneanu dacă-i vezi!

   Apreciază

   1. Acest „Sorin Bubau”, are un nivel josnic si de 2 lei de adresare. Din discutia cu fr Pastor Iacob, se vede cat de incult, nesimtit, ipocrit este Pubau..
    Pupau, sau cum te cheama: faptul ca te bagi in viata oamenilor cu bocancii, publicand pe internet (se pare) unele neadevaruri, nu te face cu nimic mai bun decat azamfirei sau altii. cine esti tu sa judeci ce a facut x sau y? daca chiar te intereseaza, pune mana si fa ceva, nu umple internetul cu frustrarile tale de nesimtit ipocrit incult.

    Apreciază

  2. Fr,Pastor va cunosc f. bine,dar asupra acestor doua persoane sunt suspicii de neloialitate atit in cercul familiar sacru cit si in cercul lor de afaceri si influenta,asa ca sa nu va faceti partasi la nelegiuirile lor vizibile cit si cele ascunse de care sunt constient ca le stiti foarte bine,si bine punctat,multe stele pe care le-am admirat pt stralucirea lor,vor apune in intuneric,dar sa nu le sprijinim cunoscindu-i pe ei si afacerile lor dubioase cunoscute chiar de lume.

   Apreciază

  3. Fr,Pastor va cunosc f. bine,dar asupra acestor doua persoane sunt suspicii de neloialitate atit in cercul familiar sacru cit si in cercul lor de afaceri si influenta,asa ca sa nu va faceti partasi la nelegiuirile lor vizibile cit si cele ascunse de care sunt constient ca le stiti foarte bine,si bine punctat,multe stele pe care le-am admirat pt stralucirea lor,vor apune in intuneric,dar sa nu le sprijinim cunoscindu-i pe ei si afacerile lor dubioase cunoscute chiar de lume.

   Apreciază

 12. Ce sa mai zic dupa ultima dumneavoastră intervenție? Probabil ca argumente nu mai aveți si vreți sa va retrageri din discuție. Venin mai aveți , dar parca e mai diluată doza pe care mi-ați aplicat-o…
  Si nu pot sa nu va mulțumesc pentru sfaturi. Cu unele chiar sunt de acord.
  Voi transmite saluturile dumneavoastră celor doi ex-președinți nominalizați.
  Va promit ca voi citi si alte materiale si dacă va interesează va coi spune deschis părerea.
  Si totuși a curata biserica cu metode nepotrivite nu poate avea rezultate benefice. Adică a lupta de partea lui Dumnezeu cu armele Diavolului este greșit.
  Oare de ce Isus nu la demascat pe Iuda deși știa toată “mocirla” in care se misca?

  Apreciază

  1. Părerea dumitale. Nu țin la ea. Fiecare poate exprima ce opinie crede de cuviință. Eu, consider ca lupta mea e dreapta. Dumneata, ca ascunzând mizeriile e just. Doua opinii diferite. Eu nu -mi permit sa-ți spun ca te mana dracu’ s-o faci, dar tu îmi trimiți opinia și pe mine in ograda lui. Ești patetic, pastore! Dacă stau sa ma gândesc, chiar ridicol!
   Dar nu uita ca amândoi avem același Judecator! Eu spre deosebire nu sunt un cacacios! Uite, aici sunt toate comentariile. N-am șters niciunul. Din cinci mii de cititori de pana acum câți sunteți dubioși, doi – trei! Nu confunda pastore! Eu nu sunt veninos cum spui doar ma apar de atacurile nedrepte ( ale tale mai ales!). Și Domnul s-a aparat de farisei Ba încă i-a numit cum i-a numit (lecție și pentru tine, fățarnice!).
   Îmi pui o întrebare. Bine faci! Îți răspund cu alta: pentru ce a tolerat Dumnezeu, răzvrătirea lui Lucifer? Din același motiv pentru care Domnul l-a îngăduit pe vânzător.
   Faptul ca m-ai trecut in categoria celor conduși de diavol, te descalifica. Sa-ți fie rusine!

   Apreciază

   1. Din toate aceste declaratii pro si contra ,ceva putred sta la mijloc, si se v-a vedea ,si Dumnezeu nu v-a ingadui sa fie batjocorit si adevarul v-a iesi la iveala ,ca acei care au folosit si folosesc bani celor credinciosi dindu-i din toata inima,intr-un alt scop ,uni vor platii aici si nu vor pleca cu socotelile neincheiate,penrtu ca unii au prea discreditat aceasta biserica prin purtarea lor.Ajunge… si daca toate aceasta declaratie este adevarata ,Dumnezeu daca nu este in planul lui ,v-a pune piedici lucrarii oamenilor ,iar daca v-a fi in planul lui orice mina care se ridica ipotriva Lui v-a fi doborita ,chiar si a autorului acestui articol. Daca vom trai vom vedea mina Lui Dumnezeu la lucru si mai putin orgoliul oamenilor.!!

    Apreciază

 13. Îți răspund eu, pastore deși n-ar trebui s-o fac fiindcă ți-am spus ca mi-e lehamite de moraliști de doi bani ca tine.
  Minți cu nerușinare și pozezi in victima din start! Adu-ți aminte, ori recitește-ți primul comentariu: spuneai printr-o logica matematica aproximativa ca dacă acel aspect mizerabil revelat este gresit evocat atunci tot articolul e gresit și o …mocirla! Stranie extrapolare!
  Apoi, după ce ai primit șuțul in spate te-ai apucat sa miorlai ca un cotoc călcat pe coada: ca te-ai simțit lezat fiindcă te-am confundat cu alta persoana, ca… mocirle, ba ca fac lucrarea celui rău, bla, bla, bla! Uiți, ca un sfert din Biblie, ți se adresează tie și altora ca tine care duc poporul Domnului in rătăcire?
  Ce, te tot dai exemplu de moralist? Preocupat de curățirea Bisericii? Ce, ai făcut pentru asta? Arata! Din gura oricine poate bate! Dar Ionuț, te cunoaște și nu te-a remarcat prin …nimic! Atunci ce vrei? Apreciere din partea mea? Pai, nu-ți dau ca nu meriți …Sambalatule!

  Apreciază

 14. Buna sa va fie inima, pastore!
  Te-as ruga sa arunci o privire rapida asupra articolului care ți-a încins prea mult pasiunea și sa faci, de vei putea, un comentariu asupra faptului. Ultima nota.
  A, și un sfat pentru tine: nu trage concluzii pripite de care pana la urma, sa-ți para rău! Domnul te îndeamnă la chibzuinta…
  O zi buna și multă pace!

  Apreciază

  1. Ok. Tine cont de un lucru: greșim pentru ca suntem slabi, robi supuși greșelii. Unii recunosc, alții nu. Îmi place sa ma identific cu cei ce recunosc deși mai târziu. Pastorii nu o fac, in general, din prea mult orgoliu.
   Pace și bucurie!

   Apreciază

 15. Domnul sa binecuvânteze suspinul și plângerea dumitale! Eu cred ca pastorul e un om cumsecade dar are mâinile legate. Picioarele le are libere dar ii folosesc sa se deplaseze acolo unde-l împing alții.
  Așa sunt vremurile in care trăim iar Apostolul Pavel, o vedea destul de clar.
  Eu am dorit sa slujesc Adevărului. Am cautat Gloria lui Dumnezeu și limpezirea unor lucruri pe care “pastorii” le știu dar tac de teama sa nu fie dați afara din lucrare.
  Am publicat astăzi o nota in articolul cu Spitalul in care accept punctul de vedere al pastorului. N-o fac pentru el ci pentru Adevăr. Asta nu-l scutește pe rectorul derbedeu de vina preacurviei!
  Mulțumesc frate al meu pentru interventiile dumitale.
  Întotdeauna slujirea Adevărului este plăcută lui Dumnezeu. Ascunderea lui este minciuna iar tatăl minciunii este diavolul.
  Acum l-as întreba pe iubitul pastor, cunoscând aceasta ecuație, de ce parte ar situa articolul polemic?
  O zi binecuvântata sa ai și încă o data, mulțumesc.

  Apreciază

 16. 1. Arata-mi concret unde te-am jignit și care au fost acele cuvinte de la marginea vocabularului. Domnul V-a numit fatarnici, Ioan pui de naparci iar Apocalipsa ne trece in categoria nenorociților și a ticăloșilor. Acum arata-mi cuvântul sau expresia care te-a durut dar care sa fie mai “tare” decât cele menționate!
  2. Ai face ce-ai dori cu banii tai dar in condiția in care exiști, alții dictează chiar și indirect pe buzunarul tău așa ca putina impresie îmi face “înțeleapta” ta decizie. Rămâne scris, Spitalul se aliniază politicii sanitare a Vaticanului iar acest fapt înseamnă tot o forma de ecumenism, de care cred ca sunteți mândri!
  Toate spitalele lumii “trateaza” astfel (citește ucide!) și nici unul prin metode naturale. As dona jumătate din averea mea pentru un astfel de Spital. Dacă tu rămâi cu conștiința împăcată donând bani pentru un astfel de proiect cred ca ai anumite probleme. Dar ma rog, fiecare cu măsura lui de… curățenie!
  3. Minți încă o data! Spui ca o oarecare comisie organizatorica
  va “controla” activitatea Spitalului. Ce poate face comisia voastra dacă ordinele vin de “sus”? Eu, cred ca ești mai degraba un credul și un ingenuu decât o persoana afiliata corupției! Totul se învârte in jurul banului, mon cher! Ordinele vin de sus și trebuie executate!
  4. Chiar și aceștia care probabil intra gratis acolo (mama mea a fost 12 ani secretara acolo, așa ca nu-mi spune ca nu știu!), tot își plătesc șederea. Le plătești un salariu de mizerie pentru munca uriașă pe care o fac!
  Eu ma refeream la amărâții lumii acesteia cei care au nevoie de doftor cum spunea Domnul, nu la sănătoși poporului! Ai inteles, nu?
  5. Suntem ce suntem! Condiția de entitate vomitata nu e prea plăcută. Așa ne arata Cuvantul. Sfatul care urmează se adresează fiecăruia, unii prin “trenul” alții rămân in/cu spitalele lor…ecumenice!
  Dar cui ii pasa?

  Apreciază

 17. Mi-ați șters ultimul comentariu. Parca spuneați ca ați lăsat tot ce s-a scris… Sau am eu favoarea sa beneficiez de un tratament special?
  Nu trebuie sa-mi răspundeți, iar dacă va face bine, ștergeți-l si pe acesta.

  Apreciază

  1. Cred ca l-am șters din greșeala. Am șters un comentariu al unuia care te înjura vârtos și posibil l-am “atins” și pe al dumitale. Îl caut astăzi și-l restaurez. Îmi cer scuze. Așa cum am spus,comentariile decente fie pro fie contra le păstrez.
   Am in pregătire un material despre infiltrarea iezuită a bisericii. Cred ca arfi pe gustul lui Laiu. Ce spui?
   Dta ești iezuit?

   Apreciază

 18. Răspunsul meu la ultima întrebare este NU. Înaintea lui Dumnezeu va dau acest răspuns.
  Biserica (Uniunea) mi-a cerut acceptul sa îmi verifice situația la CNSAS (eventuala colaborare cu SEcuritatea). Cu puțin timp in urma am primit o scrisoare de la CNSAS prin care sunt informat ca am doua dosare. In ambele am calitatea de urmărit. Ma simt onorat!

  Apreciază

  1. Câți iezuiti cunosti in Biserica Domnului, frate Iacobe? Sa vedem, dacă răspunzi cu aceeași sinceritate. Apoi faptul ca n-ai ajuns un ordinar delatador, e bine. Chestiune de timp, as spune…Mulți n-au fost dar după un timp au ajuns. Astăzi, dau lecții. Cum se numește asta?

   Apreciază

 19. Nu sunt, n-am sa fiu, dar puteam fi. Am primit invitație in acest sens… E o poveste interesantă pe tema asta pe care n-o voi face publica.
  Eu nu stiu niciun iezuit. Doar bănuieli in urma unor informații primite din diferse surse, niciuna la mana întâia, prin urmare nu le pot credita cu maximum de încredere.

  Apreciază

  1. Bun răspuns! Îmi place. Ai început sa fi simpatic, chiar comunicativ. Eu cunosc prin supoziție ( cine afirma ca are probe despre vreun iezuit infiltrat, ori minte, ori se lauda!) vreo câțiva. Probe de conjunctura, nimic direct. Ce zici de Laiu?

   Apreciază

 20. Nu am de unde sa stiu. Dacă ar fi, ar fi realizat si el ceva pe plan material sau ar fi avut ceva funcții.
  Am lucrat cu dumnealui la un mare proiect ptr editura si il percep ca om curat la suflet si cu temere de Dumnezeu. Nu l-am vazut implicat in lupte ptr funcții in dispute (doar teologice) sau altceva de felul acesta. Excelent teolog.
  Asta-i părerea mea.

  Apreciază

 21. Ok. Asta se numește discreție sau prudenta. Spui ca lucrezi la o revista de sănătate și/ sau temperata. Ești medic? Dacă ești numai editor si dacă ești precum spui liber, de ce nu publici ceva despre Otto H. Warburg si descoperirile sale. Doar așa de încercare… Sa vezi ce opiniile?

  Apreciază

 22. Nu sunt medic si nici editor. Proiectul la care am lucrat cu profesorul Lăiu a fost Biblia de studiu (Andrews).
  Răspunsul meu e sincer. Ba chiar cred ca dacă cumva din greșeala ar ajungă d-l Laiu printre iezuiți, l-ar da imediat afara…
  Cred ca dumnealui a supărat pe mulți narcisiști care se credeau experți pe domeniul teologic si rămânând fără argumente l-au etichetat ca iezuit.
  E tot o părere, adică o presupunere.

  Apreciază

  1. L-am urmărit intr-un video cu “fratii iezuiti”. Lamentabil. Total anti Ellen White! N-am tras nici o concluzie din cauza tulburării prin care am trecut. De atunci însă îl consider persoana …toxica. Pacat!

   Apreciază

  2. Bine, am inteles! Ți-am pus doua întrebări pastore dar n-ai răspuns. Nu ești atât de liber pe cât ți-ar place sa fi…
   OK. Eu dau finalizat acest dialog. N-am gresit prea grav cred in abordarea dialogului.
   Abandonez pentru ca am proiecte in lucru deci din lipsa timpului.
   Sa ne ierte Dumnezeu!

   Apreciază

 23. Oameni buni sunteți de tot circul .Pocăiți-vă până nu este prea târziu .Domnul vine în curând , și vrea ca toți oameni să fie salvați.Haideți mai bine să ne rugăm unii pentru alții și Domul să ne ajute la toți ! Amin?

  Apreciază

 24. Frate este cutremurator. Eu nu pot decat sa ma bucur ca dumneata iti recunosti greselile , cat despre ceilalti Domnul sa le poarte de grija.
  Cu privire la caracterul crestin al entrului de sanatate Herghelia am avut* sansa*sa experimentez lacomia si avaritia acelor administratori neloiali ai lucrari de sanatate.
  Orisicum se vede clar ca biserica este intr-o situatie f.f.f. nedorita si s-a ajuns sa devina o afacere:-cu carti, cu sanatatea, etc.
  Sa e rugam pentru acesti frati. Saracii.

  Apreciază

  1. Frate, ce va urma ne va cutremura pe toți. Citește te rog și a doua parte… Ceea ce va urma este… vânzarea!
   Iezuiții din Biserica au deja pregatit tot materialul pentru identificarea noastra. Suntem la sfârșitul timpului… Iubirea de bani și lăcomia fruntașilor poporului nu e ceva nou sub soare. S-a petrecut întotdeauna! Și cu atât mai tare in aceste timpuri. Domnul sa ne întărească, frate! Pace și sănătate!

   Apreciază

 25. Am citit articolul dumneavoasta de trei ori pana acum.Nu am sesizat ceva rau. Ci din contra un bun luptator. ! Apreciez marturisirea greselii dumneavoasta, in scris, si nu numai. Eu cred ca adevarul va triumfa.!
  Doresc sa citesc si alte articole aparute . Multumesc ca existi !

  Apreciază

  1. Va mulțumesc pentru apreciere. Lucrările celui rău trebuie scoase la iveală pentru ca slava lui Dumnezeu sa strălucească!
   Va îndemn sa citiți și continuarea lui in care se tratează de masonii infiltrați in aceasta afacere.
   Oricum spitalul se va face! Ei au puterea. Pana la urma se va vedea la ce va servi…
   Mulțumesc pentru sprijin. O zi binecuvântata!

   Apreciază

 26. Pt Sorin Bubau, sa aruncati in spatiu public, declaratii cu jumatate de adevar, care sunt minciuni intregi, declaratii ale unor oameni frustrati, si vizibil impotrivitori ai bisericii adventiste, gen Bill Huges…..articolul denigrator si lipsit de documentare despre presedintele bisericii mondiale (Ted Wilson saint or snake), lafel si afirmatiile incomplete sau mincinoase despre dr Leonard Azamfirei, care le-a lamurit fr Iacob Pop, ca martor ocular si implicat personal in acele situatii, cel putin aceste doua elemente, va decredibilizeaza si va descalifica de la a mai continua aceasta discutie, este singura interventie pt ca nu am de gand sa dau importanta nejustificata acestui blog . Va rog sa faceti orice comentariu….cu precizarea ca nu o sa mai intervin.
  P.S. Toata consideratia si admiratia pt fr Iacob Pop, iar pentru Sorin Bubau sa auzim numai de bine.

  Apreciază

  1. Stimate domn!
   Va mulțumesc pentru comentariul Dvs. Din el pot trage doua concluzii:
   1. Ca sunteți intr-o postura subiectiva, fiind in vădite relații de prietenie cu Azamfirei și cu fr. Iacob. Deci judecată Dvs de valori e nula ori aproape. Azamfirei a fost dovedit preacurvar deci imoral, pacat de neiertat potrivit Apostolului Pavel.
   2. Ca Dvs. ma descalificați pentru ca eu sufăr pentru mizeriile pe care le fac oameni cu slujbe importante in biserica dovedește ca la capitolul etica sunteți deficitar.
   Va rog încercați sa treceti peste handicapul autocenzurii și sa-mi spuneti care sunt acele “jumătăți de adevăr” pe care le-am folosit. Probabil si Victor Marley, tot jumătate de adevăr a folosit când îl trăgea pe Ted de urechi, nu?
   Cât despre admirația Dvs la adresa lui Iacob Pop v as sugera sa-l admirați pe Domnul Isus și mai puțin umanii. Va mulțumesc pentru “binele” dorit!

   Apreciază

 27. Am zis ca nu am sa mai intervin, ma simt obligat sa fac cateva precizari la raspunsul d-voastra la comentariul meu. Intrebati unde sunt jumatatile de adevar sesizate de mine? Va dau un singur exemplu….si voi folosii, citat din postarea dumneavoastra:

  Vorbiti despre dr Leonard Azamfirei urmatoarele:

  „O altä întâmlare mizerabilä s-a petrecut în urmä cu ani de zile. Era o zi de sâmbätä, zi de cult pentru adventisti si chiar pentru doctor. În aceea dupa amiazä, imediat dupä Serviciul Divin, dupä ce enoriasii au plecat acasä, cineva l-a surprins pe doctor într-o atitudine de… echitatie, intr-una din camerele bisericii. Pe post de iapä, femeia unuia dintre prezbiteri…! Nu, i-au dat afara, nici pe unul, nici pe celalalt. Au tolerat acest pacat mizerabil. De ce? Interventia „tätucului” Benta.””

  Am doua precizari de facut
  1- Nu il cunosc pe acest personaj, nu am nici un fel de legaturi sau relatie cu doctorul Azamfirei
  2- Intr-una din descrierile fratelui Iacob Pop, spre inceput, aduce lamuriri, ca martor si participant in situatia doctorului Azamfirei, si spune urmatoarele despre situatia descrisa,si voi cita:
  ” 1-n-au fost surprinși in fapt de nimeni ” (prima jumatate de adevar)
  – „2-nu s-a întâmplat la biserica” (a doua jumatate de adevar)
  – 3″amândoi au fost excluși, deci pică insinuarea cu intervenția “tătucului Benta” (a treia jumatate de adevar)
  Repet, nu il cunosc si nu ii tin partea, daca a fost exclus pt calcarea poruncii a 7-a inseamna ca au fost motive serioase pt. o astfel de masura, nu cunosc si nu imi permit sa fac prezumtii de nici un fel, si va rog si pe dumneavoastra cand ve-ti mai face astfel de afirmatii, daca nu mergeti la sursa, cu informatii 100:/ valabile, nu mai aruncati jumatati de adevaruri in spatiu public. Numai de bine!

  Apreciază

  1. Dacă dumneata ai învața sa citești pana la capăt orice material vei vedea ca la sfârșitul articolului am făcut cuvenita corecție după ce fratele Iacob m-a tras de urechi. Eu am istorisit ridicola și mizerabila poveste după mărturia a doua persoane: un pastor și un laic. Probabil a trecut mult timp de atunci. Nu știu. Eu sunt cetățeanul altei tari de foarte mult timp. Deci aprobând mărturia fratelui meu Iacob ca veridică am făcut cuvenita erata. Restul sunt prejudicii colaterale. Apoi din toată seria de articole ți s-a părut interesant numai acest caca de musca?
   Apoi “cine se scuza se acuza”, vorbește de la sine.
   Acum chiar ca nu va voi raspunde. Sunteți omul treburilor mărunte iar acum, nu mai am timp. Va mulțumesc și salutare!

   Apreciază

 28. „Apoi din toată seria de articole ți s-a părut interesant numai acest caca de musca?”
  Mi s-a parut interesant de la inceput limbajul, poate se datoreaza faptului ca nu mai traiti in Romania, si in tara respectiva, ati invatat ca nu mai conteaza limbajul, si felul cum manuiti acest madular mic (limba)
  Nu vreau sa inchei lasand impresia falsa ca numai aceste lucruri negative au primat, desii speram ca nu suntem la gradinita sa spunem bravo dupa fiecare element pozitiv.
  Am trecut in comentariu doar partile cu care nu eram de acord, cu restul expunerii, va felicit pt curajul deschiderii unui subiect atat de controversat, nu sunt de acord cu coruptia din institutiile adventiste,chiar daca, din pacate exista, situatia spitalului ramane incerta inca, cine il va administra? in ce proportii de actionariat? Sunt probleme reale care le-ati ridicat, si asteptam lamuriri suplimentare. Concluzie…..sunt parti reale,multe, in problemele semnalate pt. care……da…….toata stima. Numai de bine!

  Apreciază

  1. Mulțumesc! Mi-ați dat o tragere de ureche! Iertați-mi ieșirea. Posibil sa fie influența iberica asupra limbajului. Uneori traduc automat expresii din aceasta limba. Îmi pare rău pentru afront. Nu vroiam sa fie asa!
   Da, aveți dreptate. Chestiunea imixtiunii forțelor oculte in aceast proiect cred ca va face imposibila realizarea lui in condițiile in care mai exista bun simt in Biserica noastra.
   In pregătire ceva despre iezuiții adventiști. Promit sa fie interesant! Un saludo y Buenas noches.

   Apreciază

   1. Cel mai neplacut „D I Z A I N ” este in biserica pastorului Iacob Coman .Ma mir cum a aceptat impreuna cu comitetul.! Stiu ca iI place frumosul si simplitatea, asa cum poate fi vazuta la sotia dansului.
    Am ascultat predici pe youtoube , dar nu am putut pana la sfarsit ,tot timpul aveam impresia ca se pierdea urmarirea adevarului . Acum inteleg de ce nu puteam sa ascul si finalul. ! Nu ma pricep la iluministi dar este foarte suptila ganditrea ce a fost preluata, spre a fi folosita de cel rau. Vom afla si numele celui care a gandit asa ? Nu doresc sa-i spun creator de dizain!
    Cred ca membrii din biserica s-au obisnuit cu dizainul incat nu mai vad nimic….si merg inainte ca niste oi , dupa pastorul lor.!
    Nu doresc sa supar pe nimeni cu aceste randuri,dar am scris pentru ca doresc, ca tronul satanei, sa nu fie prezent in bisericile noaste.

    Apreciază

   2. Fratele meu, Iacob Coman e un trepăduș, pastorul de curte a comunitatii lui Benta. Cum ii turcul și pistolul, se spune! Apoi el e penticostal, nu adventist! La ce bun sa te astepti?

    Apreciază

 29. Dupa 11 luni „derbedeul” a fost reprimit, au fost dati afara din comitet cei care au cerut sa fie primit inapoi prin botez. I s-a ridicat interdictia si Leonarad Azamfierii a fost primit decalarandu l nevinovat. 100% asa a fost stiu de la cei care au fost acolo

  Apreciază

  1. Asta e calitatea celor ce se ocupa de afacerea Spitalului.
   Eu cunosc amănuntele picante ale aventurii “derbedeului” de la cel (cei) care i-au analizat cazul in Comitet și au decis excluderea lui. Îl pot reprimi pentru ca au interes in titulatura lui (care e politica, nu științifică) și aici mana tătucului Benta s-a făcut resimțită însă potrivi lui Pavel, curvia și preacurvia sunt păcate de neiertat. Pentru mulți tot un derbedeu rămâne!

   Apreciază

 30. Sorin, scuze daca viziunea mea ca ex-azs, ti-a lezat simpatia si afectiunea pt biserica AZS.
  Citind comentariile tale, mi-am dat seama ca inca esti legat de aceasta biserica. Eu dupa 40 de ani ca membru mi-am cerut retragerea, si am inceput sa cercetez serios fundatia crestinismului si apoi a iudaismului.
  Rezultatele la care am ajuns sunt clare pt mine.
  Cred ca ti-ai dat sema deja, care este postura mea actuala, de aceea postand aici cateva mesaje sper ca nu am deranjat prea mult.
  Numai bine.

  Apreciază

   1. Cred ca trezirea din somnul ratiunii si al dogmelor, este un proces destul de complicat, asimetric si pe termen lung. Fiecare parcurge acest drum „a su manera” si se afla la diferite pietre kilometrice, desi cred ca unii nu vor incepe aceasta „calatorie” niciodata.

    Apreciază

   2. Așa-i! Corect! Numai ca trezirea este din “somnul irațiunii” și alăturarea la starea normala, naturală a omului aceea de libertate garantata de cunoașterea Adevărului!

    Apreciază

 31. Felicitări pentru aprinsul luminii în casă precum și pentru scoaterea gunoiului de sub preș. Era cazul să expună cineva realitatea. Crudul adevăr e că înainte să fiu măcar student la medicină sau medic, am auzit relatarea directa a medicilor / terapeutilor care au inițiat proiectul pentru prima clinica naturista adventista din Romania, ei găsind și sponsorii cu pricina din SUA, Germania, Elveția , etc , dintre care ai amintit numele principalului sponsor. Cei doi terapeuți mi au povestit cu lux de amănunte povestea de mai sus și am rămas înmărmurit. Ba mai mult mi-au povestit cum după aducerea sponsorilor conducerea bisericii le-a dat efectiv un șut în fund , promovând acolo mai departe medici care nu credeau nici pe jumătate în lucrarea misionară medicala așa cum este ea descrisă în mărturii! Realitatea crudă actuala vorbește de la sine despre modul în care actualul Staf medical azs din Romania care conduce de altfel și centrul de la Herghelia, a devenit unul dintre cei mai mari împotrivitori ai medicinii naturiste și ai dietei edenice, așa cum o declară răspicat și direct pe postul speranța tv. Am un gust atât de amar sa vad ca oamenii nu cred absolut deloc în linia descoperită de Dumnezeu prin marturii cu privire la metodele de tratare lăsate de cer. Ba mai mult centrul mai sus amintit în loc de a oferi speranță reală pacienților cu boli grave, unele „incurabile”, s-a transformat într-un fel de casa de vacanta unde oamenii (cei cu $$$, evident) mănâncă ceva mai sănătos , fac câteva exerciții să se simtă mai bine, dar în niciun caz nu și-a împlinit dezideratul de a trata oamenii fără speranță , prin metodele lăsate de Dumnezeu. E o deturnare de scop și de acțiune. Am remarcat faptul că și la reformiști a avut loc tot o deturnare a scopului și a tipului de tratamente aplicate, în centrul lor de la Breaza, PH, fostul medic cât și colegii lui inițiatori ai proiectului fiind forțați practic să plece și să lase lucrarea pe mâna unor medici care nu au nici un clin nici în mânecă cu asta. Toate astea au avut loc după vizita președintelui de conferință generala al lor , D. Sureshkhumar, personalitate care fiind doctor în drept (studiile la Cambridge cred) și apoi Pastor azs in India (tara de unde provenea) și care apoi a trecut pe sustache cu câteva sute de membri în rândurile reformiste a ajuns foarte rapid in fruntea lucrării, în același timp lucrând încă pentru FBI (poliția masonica)… El a spus simplu : doctorul asta trebuie sa dispară de aici după care zis și făcut, a avut loc o conspirație cu minciuni și comitete in ascuns identice cu cele de la Herghelia. Culmea e că lucrurile se leagă… iar modul masonic conspirativ a fost valabil in ambele cazuri. Să îi ierte Dumnezeu pentru mizeriile produse și să ne rugăm pentru ca Dumnezeu să își scoată oameni care să lucreze în adevărata lucrare misionară medicala pe linia mărturiilor Ellen White. Ce nu pot să nu remarc , este modul în care acești conspiraționisti reclama atât ei direct cât și prin cățelușii lor lătrători foști securiști , iar alții actuali masoni sau sprijinitori de masoni cum că noi am susține teorii ale conspirației. Noi nu susținem o teorie a conspirației, ci vedem o realitate conspirativă in mijlocul păzitorilor de ziua a șaptea. Iar acest tip de lucru în dos, in ascuns , in întuneric trebuie expus astfel încât fiecare membru să cunoască realitatea și să fugă de lucrarea lor satanică, cat mai departe posibil !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: